Superior antifouling for boat performance &; low maintenance, sampeyan keuangan, lan ing lingkungan!

Cara Antifouling Kita Bisa Dadi

Infographic video cendhak ing kene, nuduhake kepiye cara antifouling bisa digunakake ing lambung kapal. Efek sing padha bisa digunakake ing poros baling-baling menyang baling-baling, lan kemudi.

There’;s a lot of science behind these antifouling systems, nanging cukup gampang dipasang. Sawise diinstal, sampeyan bisa lali, kajaba mriksa yen lagi aktif. Ing pungkasan maca kaca iki, sampeyan bakal ahli ing instalasi lan fungsi sistem antifouling kasebut, yakin nginstal dhewe, lan muga-muga sampeyan ora kudu nglukis prahu nganggo biocides utawa cat leaching liyane. Paling apik, lan mung wektu, kanggo nginstal sistem antifouling kasebut nganggo lambung sing resik, dadi gawe angkat pungkasan utawa garing ing musim iki sing terakhir sampeyan kudu nindakake lan tanpa lapisan antifouling.

Antifouling kanggo Saben Ukuran Kapal

The components are modular and scalable to any size of boat. Select your boat type with corresponding specification from the selection below, utawa hubungi kita kanggo menehi saran lan desain khusus.

Leisure CRAFT &; TENDERS

Nggunakake 11.5V nganti 30V DC ing pesawat

Visit shop

tugs, feri, &; kapal pesiar gedhe

Seri profesional nggunakake 22V nganti 30V DC ing pesawat, lan kanthi lingkungan sing keras

Visit shop

Kapal angkut lan kapal militer

Seri profesional nggunakake 22V nganti 30V DC ing pesawat, lan kanthi lingkungan sing keras

Visit shop

selaras

Cukup hubungi kita kanggo survey desain gratis

Request survey

Installation in An Afternoon

Mung Kaloro Komponen Antifouling !

There’;s really only two types of component in an ultrasonic antifouling system:

  1. siji (utawa luwih) kothak kontrol (for power &; generasi sinyal), lan
  2. siji (utawa luwih) transduser (speaker ultrasonik)

Sistem iki modular lan bisa uga ditambahi eg. yen wis dingerteni ultrasonik ekstra dibutuhake ing bagean saka lambung utawa lumahing mula transduser bisa digunakake utawa transduser sing wis ana dipindhah (however the epoxy glue used to bond the transducer is usually very strong and will need careful removal. (Sampeyan bisa uga paling gampang njupuk transduser tambahan tinimbang mindhah sing wis ana.)

Posisi

Antifouling Kothak Kontrol(iku)

Selehake kothak kontrol ing lokasi sing cocog. Posisi kasebut ora ana pengaruhe ing ultrasonik. Sing genah? Didhelikake amarga alasan estetika, cedhak karo sumber daya sing gampang nyambung, durung bisa diakses yen ana masalah, ndandani, upgrade, or removal.Some control boxes are usually quite tolerant of the wet, lembab, lingkungan panas ing sekitar mesin. Ora ana bagean sing bisa dipertahankan, and the only access that is generally required is to view the indicator lamps.Each control box may support more than one transducer. Nalika ana akeh transduser, group these with their control box or a larger capacity control box.See the examples below.

Antifouling Transduser(s)

Selehake transduser(s) kayata efek nglindhungi kabeh permukaan saka fouling. Ing prau cilik, siji transduser wis cukup; ing kapal pesiar sing luwih gedhe, sawetara transduser dibutuhake. Saben transduser dioptimalake kanggo mengaruhi permukaan radius 10m, sing padha udakara 300 m2.Sampeyan bakal duwe akeh lokasi sing cocog ing prau. Coba temokake lokasi kasebut kanthi rute kabel internal sing paling langsung, akses menyang karya, lan posisi sing ora cocog karo fungsi liyane. Sawise diinstal, akses ora mungkin dibutuhake, luwih-luwih yen sampeyan isih bisa ndeleng lampu indikator ing saben transduser lan kothak kontrol kanggo ngonfirmasi fungsi kasebut. Mula, bisa uga kurang kerja lan luwih gampang nginstal pirang-pirang transduser, tinimbang perjuangan kanggo ngakses lokasi sing kikuk. Waca conto ing ngisor iki.

Ora ana bedane antara nginstal antifouling iki ing kapal layar, kapal pesiar motor, superyachts, utawa kapal komersial kajaba nimbang bentuk lambung khas. Contone, kapal layar yacht biasane duwe keels jero, nalika yacht motor bisa duwe bentuk lambung sing luwih rata lan pirang-pirang baling-baling.

We seneng mbantu sampeyan ngrancang sistem, njaluk survey antifouling gratis.

Faktor sing kudu dipikirake nalika ngrancang persiyapan yaiku:

  • Dawane lan bentuk lambung underwater. Kapal sing luwih dawa mbutuhake transduser luwih akeh; multihull mbutuhake transduser kapisah lsp.
  • The beam of the boat. Nalika prau saya suwe, dheweke uga saya jembar lan mula dibutuhake transduser kanggo nutupi jembar lan dawa awak kasebut.
  • Piranti lan barang, contone. rudders, drive drive, baling-baling, attached to the hull which might alter or shadow the ultrasound. Bias panempatan transduser luwih cedhak karo barang kasebut.
  • Struktur awak, yaiku. bigheads kaku bisa matesi gelombang ultrasonik lan mbutuhake penempatan transduser luwih bias menyang lokasi kasebut; lambung-lambung ora cocog kajaba akses bisa mlebu ing sisih njero lapisan paling njaba.
  • Daya sing kasedhiya contone. apa daya dharat bakal digunakake utawa batere.
  • Aksesibilitas internal lan nuntun kabel for each transducer and the control/ signal box and access to power. For an easier install &; akses mbesuk, ngindhari lokasi sing angel lan dalan kabel.

In the diagrams just here we indicate where each kothak kontrol (minangka kothak biru) and each transduser (minangka bunder ijo) bisa uga dipasang ing kapal saka 10m nganti 40m +. Nalika ana luwih saka siji transduser, banjur instalasi biasane ing sisih ngelawan saka lambung kasebut staggered sadawane dawa. Yen mangu-mangu, banjur let simetris uga apik. Umume ngupayakake nutupi saben sisih lan saben pucuk lambung kanthi konsentrasi tartamtu sing bisa ana keel, rudders, lan baling-baling sing mulane sampeyan bisa uga ngerteni manawa kita transduser luwih akeh ing mburi ing sawetara kasus.

Kelingan, kabeh transduser dipasang ing njero awak, ora ing njaba.

Posisi ing kapal layar Yacht

Here’;s some indicative positions for antifouling transducers on, ujar, sailing yachts. A keel can shadow certain parts of the hull, mulane transduser dilebokake kanthi eling.

antifouling installation on a sailing boat yacht

Titik utama ing kene yaiku kanggo stagger posisi transduser antifouling ing sadawane sisih lambung, ing garis tengah.

Entuk saran gratis

Posisi ing prahu Motor

Ing ngisor iki sawetara posisi indiktif kanggo transduser antifouling ing, ujar, motor boats which often have multiple propellers. The considerations are normally the flatter hull shape though there might also be water inlets, dhadha segara, coolers banyu kanggo nglindhungi uga.

antifouling installation on a motor boat yacht

Pembuluh sekrup kembar luwih becik nggunakake transduser antifouling ekstra ing ndhuwur gir sing mlaku, kaya sing sampeyan deleng ing diagram ing ndhuwur.

Entuk saran gratis

Take a look at the graphics below and you will probably be able to plan the positioning of the control box and each transducer yourself.

We can also easily help you design your system; it’;s simpler than you may think. We are happy to take your sketch, diagram tata letak, foto, video, utawa malah streaming video langsung kanggo mbantu sampeyan.

Bahan Hull sing Cocog

Cathetan penting, teknologi ultrasonik bisa digunakake meh kabeh homogen (Kapadhetan seragam) bahan lambung. Plastik sing dikuatake kaca, waja, lan aluminium bisa digunakake kanthi apik. Wood and concreate is not a suitable hull material for ultrasonic antifouling since it contains many voids and variable density.Dense, seragam, homogeneous materials usually permit the sound waves to travel to the outside surface most effectively.The transducer causes vibration in materials but when there are multiple voids in the material, the sound is internally reflected and attenuated within the material excessively.The transducer has to be in firm contact with the inner side of the hull skin. Transduser butuh efek langsung ing permukaan lambung, supaya instalasi sing tepat penting.

Kita Ana Saiki Kanggo Mbantu Sampeyan Saiki

Instalasi sistem langsung. Nanging, kita kene kanggo sampeyan kapan wae, kanggo pitakon babagan piranti, panginstalan, spesifikasi, pilihan, masalah, uneg-uneg, utawa mung ngobrol.

Apamaneh ing jaman sosial iki luwih aman, sampeyan bisa ngobrol karo kita liwat WhatsApp liwat swara utawa video, kirim video utawa foto kapal sampeyan, rencana, lan ngrembug pilihan item sing becik, posisi, panginstalan, lan pangopènan saiki lan mbesuk.

Pitakon Paling Kerep

Apa kena pengaruh iwak?

Ora, iwak seneng bisa nglangi ngubengi lambung. The ‘;loudness’; uga ora nggawa adoh. Miturut desain, swara diwatesi ing permukaan transduser sing cedhak.

Apa Ramah Lingkungan?

Nggih. 100%. Ora ana polutan sing disimpen ing sistem eko ​​laut. Malah sawetara kemasan sing ramah lingkungan.

Apa antifouling kita mengaruhi Echo Sounders?

Ora. Loro-lorone bisa digunakake kanthi frekuensi sing beda.

Napa kita obligasi transduser langsung menyang lambung?

Kanggo ngirim tenaga maksimal menyang lambung lan mungkasi transduser sing bisa diluncurake liwat geter. Perbaikan sekrup bisa digunakake kanthi bebas.

Apa konsumsi listrik?

Iku gumantung saka ukuran sistem. Spesifikasi lengkap kasedhiya ing kaca informasi sistem.

Tenaga sing dikonsumsi kurang. Contone, one system uses just 3W per transducer on 12V DC &; 24Input V DC.

Apa aku bisa nggawe kabel transduser dhewe?

Nggih. Kabel sinyal cukup gampang. Contone: sawetara sistem nggunakake kabel satelit RG6 kanthi konektor kabel tipe F kuningan berlapis. Khususe, sanajan kita bisa nyedhiyakake kabel dawa 5m lan 10m ing prau sing luwih gedhe, ora bakal cukup suwe.

Apa dawa kabel transduser maksimal?

Saiki kita duwe teknik driver anyar sing ngidini nganti 60m nggunakake kabel RG6.

Do I have to replace a fuse if there’;s a fault?

Ora. Kita nggunakake sekring elektronik ing sirkuit drive inlet lan transducer. Dheweke bakal kanthi otomatis ngreset sawise ngilangi kesalahan.

Apa sampeyan bisa nggunakake sistem iki kanggo nglindhungi dada segara?

Ya ora masalah. Nyuwun informasi luwih lengkap. Kita bisa mbantu adaptor khusus lan nempatake transduser.

Apa sampeyan duwe sistem kanggo kapal komersial?

Nggih. Ana sistem kanggo hiburan / hiburan lan uga kapal komersial kanthi kabeh ukuran. Some systems have even been designed for miltary users and tested to a higher temperature &; sawetara geter.

Apa aku kudu Garing Dock Kapalku kanggo Nginstal Sistem?

Ora. Sistem antifouling bisa dipasang nalika prau apungan. Biasane ora kudu nglereni utawa nembus. Kabeh komponen dipasang ing sisih sisih mburi awak, adhem utawa pipa.

What’;s the return on investment?

Biasane fantastis, and it doesn’;t pollute our planet like biocides and other antifouling coatings do. Bali bisa mung siji utawa rong musim, utawa kurang. Bandhingake biaya cat antifouling saiki sing kudu ngangkat prahu, njabut lapisan lawas, sanding, applying multiple layers of new coatings &; sanding, the labour &; layanan digunakake, kelangan panggunaan kapal, lan lapisan kasebut langsung wiwit mudhun.

Sawise diinstal nganggo lambung sing resik, sistem antifouling ultrasonik nyedhiyakake proteksi terus-terusan saben taun kanthi daya sithik lan mulane kinerja prau paling luweh tanpa ngangkat prau.

Kapal motor, lan pangiriman komersial bakal entuk bathi pinunjul nalika lelungan kapal, down-time kanggo perawatan, lan bahan bakar disimpen.

Apa ultrasonik mengaruhi mamalia laut?

Ora. Ombak ora frekuensi utawa tekanan sing mengaruhi contone. paus lan lumba-lumba.

Apa aku bisa pas karo antifouling dhewe?

Nggih. Akeh pelanggan sing nginstal dhewe. Kita nyedhiyakake instruksi lengkap. Kapal insinyur kapal sing luwih gedhe biasane seneng dipasang.

Bakal Nggawe Antifolio ing Kapalku?

Antifouling ultrasonik bisa digunakake ing logam padhet utawa lambung gabungan, pipa utawa komponen. Ora bisa digunakake ing lambung kayu. Yen prau sampeyan duwe konstruksi sandwich GRP sing umpluk utawa kayu, banjur bagean ing kulit njero lan inti kudu dicopot lan celah sing digawe GRP padhet supaya transduser bisa ngetokake gelombang ultrasonik menyang cangkang njaba.

Apa Isih Kudu Nggunakake Cat Antifouling Yen Pas karo Antibodi Ultrasonik?

Ora ora kanggo antifouling. Ultrasonik lagi nindakake antifouling. Nanging, sampeyan isih kudu nglindhungi lambung karo inert sing cocog, lapisan pelindung kanggo resistensi pengaruh lan alasan astetik. Antifouling Ultrasonik ora nglindhungi korosi logam utawa osmosis GRP.

Kepiye cara kerja Ultrasonik?

Priksa kiriman blog sing apik banget, disambung kene: Antifikasi Ultrasonik ~ Kabeh Sampeyan Kudu Dikenal

Opsi liyane apa sing kudu daklakoni karo MARINE FOULING?

Deleng artikel Pilihan Antifouling

Antifouling kalebu ultrasonik Pilihan antifungsi